Wat is een ruiter analyse? 

Een ruiter analyse is gericht op het ontdekken van sterke en zwakke punten in bewegingstechniek van de ruiter. In eerste instantie is de analyse gericht op het onderzoeken van fysieke voorkeuren. Hierbij hoort ook het in kaart brengen van, eventuele eerdere, blessures en blessure risico. Door gebruik te maken van bewegingssensoren, onder andere Sit-i en beugeldrukmeters, worden de voorkeuren gemeten en vastgelegd. Na deze analyse worden de gegevens gekoppeld aan de hulpvraag van de ruiter. De analyse zorgt voor meer inzicht, ‘aha momenten’ en een gerichte trainingsaanpak.  Het doel van de analyse is de ruiter volledig te bewust maken van het eigen lijf waardoor een onafhankelijke zit tijdens het paardrijden mogelijk is. Het ongestoord volgen van de paardenbeweging zorgt voor het ontwikkelen van rijgevoel. Zo worden er  voorwaarden gecreëerd om de gewenste rijtechniek goed toe te passen.  

Om de analyse goed uit te kunnen voeren wordt gebruik gemaakt van toplocaties waar in rust gewerkt kan worden, onder andere fysiotherapie praktijk Wouters-Brongers in Oisterwijk en Academy Bartels in Hooge Mierde.   

Wie is er welkom? 

Iedereen die inzicht wil krijgen in zijn/ haar persoonlijke bewegingsvoorkeur. Dit kan blessure gerelateerd zijn, maar kan ook te maken hebben met rijtechnische vraagstukken. Er is niemand die niet kan verbeteren, want waar een wil is, is een weg. Nu nog uitvinden welke het meeste efficiënt is, en dat kunnen we samen. 

Saskia

Wie is Saskia eigenlijk? Sinds 2009 ben ik actief werkzaam als fysiotherapeut voor o.a. ruiters. Ik ben enthousiast en gedreven om ruiters beter in het zadel te krijgen. Ik probeer daarbij ‘out of the box’ te denken en nieuwe dingen te brengen, onder andere Sit-i en de beugeldrukmeter. Een ruiter in ‘flow’ door de baan laten gaan is keer op keer prachtig om te zien. Daarnaast ben ik zelf actief in de ruitersport en is mijn hoogste doel, maar meteen ook mijn moeilijkste, mezelf continue te verbeteren.