Saskia HeijkantsAnalyse & Training

Je loopt ergens tegen aan, je weet wat je wilt, maar het lukt niet om het te verbeteren? Dan is een trainingstraject iets voor jou. Samen gaan we opzoek naar oorzaak-gevolg relaties passend bij de hulpvraag. We maken een plan, specifiek voor jou. We werken aan details en coördinatieve vaardigheden waardoor we (sport)techniek verbeteren en pijnklachten verminderen.

 

Bewegingsvoorkeuren

Iedereen zit anders in elkaar, dat is geen nieuws. Maar hoe weet je nou welke aanpak voor jou écht werkt. Het combineren van kennis waaronder Kinectic Control en ActionType, geeft inzicht in deze beweegvoorkeuren. Vergelijk het met bijvoorbeeld links- en rechtshandig zijn. Door alle voorkeuren inzichtelijk te maken is het mogelijk het lijf in ‘flow’ te laten bewegen, het lijf heeft in ‘flow’ minder energie nodig heeft om een (sport) fysieke vraag uit te voeren. Daar zit de winst. Functioneert het lijf niet in ‘flow’ dan ligt blessure op de loer.

Sit-i + beugeldrukmeter

Leuk, die bewegingsvoorkeuren, maar nog veel leuker dat we het kunnen vastleggen. Door gebruik te maken van Sit-i, waarbij we de coördinatie en lenigheid van de ‘core’ kunnen testen en meten zie je live op het beeldscherm je bewegingsvoorkeur. Je kan het zien, voelen en trainen tegelijk. In combinatie met het meten van voetdruk (stijgbeugel contact) is het plaatje compleet.

Inhoud van een trainingstraject

Een trainingstraject start altijd met een bewegingsanalyse van 60 minuten. Passend bij de hulpvraag kiezen we samen de juiste middelen en technieken. Ben je enthousiast en wil je verder trainen of na enkele weken nog eens meten of er verschil zichtbaar is dan maken we een vervolg afspraak.